Tidligere arrangementer


Udstilling: Niels Witten – COMICS og klassisk. 17. august – 15. september 2019

Som den næste udstiller i galleriet har vi inviteret Niels Witten (f. 1944). Niels har omfattende udstillingsaktivitet, og han har været repræsenteret ved mere end 150 separatudstillinger i kunstforeninger, gallerier og institutioner siden sin debut på Kunstnernes Efterårsudstilling tilbage i 1984.

Stilen er naturalistisk, og motiverne hentes fra naturen eller vores fælles, store kulturarv. De senere år har han gjort sig bemærket med sine parafraser over klassiske, danske værker, tilført et element af humor i form af tegneseriefigurer fra Asterix-universet, anbragt de mest overrumlende steder.

Det er disse billeder – fra serien ’Comics’ – der vises på Hesede Hovedgård.

Åbning lørdag d. 17. august kl. 12-16

Niels vil selv være til stede på åbningsdagen

Derefter hver weekend kl. 12-16. Sidste dag 15. september


Historisk Have åben. Hver weekend til 1. september

Som et forsøg er haven på Hesede Hovedgård nu kommet med som have hos Haveselskabet.

Som en serviceinfo kan tilføjes, at vi i hovedhuset også sælger lakridspiber, som vi synes går ganske godt til en spadseretur rundt i haven. Derudover har vi igangværende eksperimenter med snaps lavet på tempeltræets blade … det tegner lovende! 🌿💚

Læs mere på Haveselskabets hjemmeside.


Søndag d. 11. august kl. 14 – Artist Talk og kagebord

Søndag d. 11. august er sidste dag med Jonna Pedersen udstilling TAFFEL, der er fremkaldt mundvand i galleriet på Hesede Hovedgård hele sommeren. Vi slutter af med Artist Talk kl. 14, hvor vi byder på bl.a. lækre snegle, sponsoreret af Mesterbageren Haslev “Byens fedeste Bager”, samt muligheden for at høre Jonna selv fortælle om sin kunstneriske fortolkning af dansk mad og kager.


Lørdag d. 3. august – Akeleje Studio åbner

Jamen, er det ikke utroligt? Tredje nye nabo på tre måneder! Denne gang er det Jeanette, der har åbnet butik (i samme bygning som Veras Verden, separat indgang). Hun byder på kollektionsprøver af lækkert outdoor tøj.

Akeleje Studio holder åbent hver weekend kl. 11-16


Lørdag d. 6. juli kl. 11 – Veras Verden åbner

Det bliver bedre og bedre her på Hesede Hovedgård. Først åbnede vi (i al beskedenhed). Så åbnede KaffeLaug. Og nu åbner Veras Verden lige ved siden af. Der er cirka 42 skridt mellem os alle tre.

Veras Verden er et mekka af lækre designting fra hele verden. Og så er det en førstesal fuld af kunsthåndværk fra helt lokale hænder.

Veras Verden holder åbent hver weekend kl. 11-16.


Søndag d. 30. juni kl. 12-16: Fernisering på Jonna Pedersens udstilling TAFFEL

Søndag d. 30. juni åbnede vi TAFFEL af Jonna Pedersen. Vi har fulgt Jonna Pedersen gennem mange år, og vi glæder os til at byde hende velkommen i atelieret på Hesede Hovedgård.

Jonna Pedersen arbejder med det, som vi mennesker oftest holder op med at lægge mærke til, med andre ord de blinde pletter i vores bevidsthed. I værkerne i TAFFEL-udstillingen har hun været optaget af de betydninger, som vi tillægger mad. Jonna Pedersen undersøger og dokumenterer dette som en form for ”tidsbilleder”, der både kan fremkalde vores erindringer om elementers betydning, invitere til refleksion om betydningen og medvirke til at skærpe vores perception af den omgivende verden, og dermed eget ståsted.

På udstillingen ”TAFFEL” indgår også en bordinstallation på et langbord med kandelabre og hvid dug. Ved hver kuvert er der serveret en ”collage-ret”, og servicen og stolene stammer fra Hesede Hovedgård, og danner rammen om et møde mellem kunsten og historien på stedet. 


Pinsens gode nyhed: KAFFE / ny nabo!

I pinsen åbnede et kafferisteri her på den smukke gamle hovedgård! Den dygtige norske kaffeentusiast Maria har slået dørene op for KaffeLaug Nielstrup i den ene af laderne. Herfra sniger duften af nyristet kaffe sig ud over gårdspladsen, og man kan også lade sig friste af en friskbrygget kop og købe bønner og diverse toplækkert kaffegrej med hjem. Tak til de højere magter for at lade dette sted åbne lige ved siden af os! <3


22.-23. juni – sidste chance for at se Jan Wessels værker

Sidste chance for at opleve værker af den anerkendte billedkunstner Jan Wessel. Udstillingen åbnede fredag d. 17. maj 2019, og Jan har medbragt hele 46 værker til Hesede Hovedgård – en fin blanding af malerier (olie på lærred), de fantastiske og helt unikke lyskasser, pigment print og papirarbejder.


St. Bededag – 17.-19. maj 2019

I samme weekend som Gisselfeld Kloster afholdt den årlige Livsstilsmesse, åbnede vi dørene på Hesede Hovedgård for tre spændende dage, hvor vi havde gjort lidt ekstra ud af det:

Der var mulighed for at smage tre italienske vine fra Parma-området og møde vores gode og dygtige vin-samarbejdspartner Asger fra Piccola Enoteca Italiana.

Vi havde også den dygtige smykkedesigner Susan Ankersen fra Los Angeles i huset alle tre dage – og mange gik herfra med flotte nye smykker.

Billedkunstner Jan Wessel indtog atelieret – og lidt af butikken, og lidt af entréen og lidt af trappeopgangen og lidt af gangen i underetagen – med hele 46 værker. Der var også stor interesse for Jans værker – og flere nye lykkelige ejere af et værk.

Vi havde selvfølgelig også åbent i den lille kunstnerbutik, hvorfra der blev solgt en del happiness. Og der var boder udenfor med bl.a. honning, tomatplanter og lækre skind fra gode lokale folk.

Tak til alle Asger, Jan, Susan, Lani, Frank og Maj-Britt for at hjælpe os med at fylde huset op med spændende og sanselige sager.

Og selvfølgelig ikke mindst TAK til alle de, der lagde vejen forbi! Kom snart igen 😉


Påsken 2019

I strålende påskesol holdt vi åben for kunst, kunstbutik, vin – og en masse dejlige gæster og gode snakke.


April 2019 – Bestyrelsesmøde – privat arrangement

Primo april havde vi de første overnattende gæster – som kom til Hesede Hovedgård hele vejen fra Norge og Sydafrika for at holde bestyrelsesmøde. Vi bød på ‘hverdagsmiddag’ med gryder på bordet, is-pind til dessert og sammen med os i vores spisestue. Og, nå ja, nogle besøg i vinkælderen. De fik lov at være de første officielle gæster i vores downstairs værelser. Næste dag møde hele dagen, hvor vi sørgede for hjemmebagte boller til morgenmad, frokost fra Villa Gallina, god kaffe og en enkelt lakridspibe.


Åbning 31. marts 2019

Søndag d. 31. marts slog vi dørene op for vores version af Hesede Hovedgård! En fantastisk dag med masser af dejlige gæster – familie, venner og nye naboer – og med masser af positive tilkendegivelser. Hurra!


Februar 2019 – Strategiseminar – privat arrangement

Som vores allerførste arrangement fik vi lov at lægge lokaler til store tanker fra et mindre team fra KMD. Vi sørgede for god forplejning, mødefaciliteter, et positivt og kreativt drys, for privat omvisning på Gisselfeld Kloster og i Paradehuset, og endelig for et bord til aftensmaden på Rønnede Kro.


Scroll to top