Overnatning – B&B


Vi tilbyder også bed & breakfast på den smukke gamle hovedgård.

I 2021 holder vi åbent for bed & breakfast fra slut juni til ind i august (cirka svarende til skolernes sommerferie).

Status ultimo 2020: Tusind tak for en fantastisk sommersæson 2020! Vi glæder os til at se jer i 2021. Vi åbner for bookinger i starten af 2021 – hold øje med siden her og med vores Facebook-side.


Herunder finder du:

  • Om husets 8 værelser – Upstairs & downstairs
  • Priser
  • Booking
  • Morgenmaden
  • Muligheder for anden mad & drikke
  • Praktiske oplysninger
  • Oversigter – Hvad kan man opleve i området?

Vi har 8 værelser

Downstairs

Der er 4 værelser i underetagen, som vi kalder downstairs, for her boede og arbejdede hovedgårdens personale i gamle dage. Vi har beholdt rummenes oprindelige navne, så værelserne hedder Salt & øl, Stryge, Rulle og Forvalterens spisestue.

To af værelserne – Stryge og Rulle – har dobbeltseng (140 cm), og er derfor idéel til gæster, der kan lide meget plads til én person, eller to personer, der gerne vil sove tæt. Mellem Stryge og Rulle kan en mellemdør låses op, så disse værelser er også fine til gode venner eller måske forældre/børn.

De to øvrige værelser downstairs – Salt & øl og Forvalterens spisestue – er dobbeltværelser med to enkeltsenge på hvert værelse.

Her er billeder fra downstairs-værelserne:

Upstairs

På førstesalen har vi yderligere 4 værelser, som vi kalder upstairs, fordi det er husets originale “gjæsteværelser”. Det man man se af de gamle plantegninger. I tråd med dén forskel, er det lidt dyrere at vælge et værelse upstairs. Disse værelser har derudover et fællesområde på etagen.

Et par billeder fra fællesområdet på første sal: Stue og køkkenalrum. Kan bruges efter aftale og mod gebyr for rengøring.

Alle værelser er nyrenoverede i 2019, og badeværelset på førstesalen et helt nyt. Alle værelser har nye senge og dyner, nænsomt udvalgte pre-loved møbler og samtidskunst på væggene. Hvert værelse er indrettet helt unikt.

Hele huset er generelt indrettet med respekt for husets sjæl og historie.


Priser 2020

Pris pr. værelse

Single / lille dobbelt (140 cm seng)

Dobbeltværelse (2 x 90 cm senge)

Downstairs

795,-

895,-

Upstairs

995,-

Ekstra opredning

Det ene værelse downstairs har en sovesofa, der kan redes op til en 3. gæst for 200 kr. pr. nat. Bed om værelset “Salt & øl”.Booking

Kontakt os direkte, så reserverer vi til dig/jer. Alternativt kan du finde os på booking.com.

Vi – og verdens ressourcer – bliver glade, hvis du booker mindst to nætter. Men du er selvfølgelig også meget velkommen for en enkelt nat.

Booking.com Traveller Review Award 2020
Hesede Hovedgård
9,6 our of 10

Morgenmad

Du behøver ikke nøjes med en god seng at sove i. Du kan selvfølgelig også få en god morgenmad. Vi står selv for morgenmaden, og i 2020 tilbyder vi to varianter:


Breakfast TO GO. Til dig, som skal hurtigt videre.

En kop kaffe, en smurt bolle og et stykke frugt til tage med på farten.

Breakfast TO GO: 60 kr. pr. person.


Breakfast in the dining room. Til dig, der har tid til at sidde og nyde en rolig start på dagen.

Vi dækker op i vores private spisestue og skruer op for hyggen. Vores morgenmad varierer lidt efter sæson og værtindens humør. Der er dog altid den gode kaffe fra vores nabo, kafferisteriet @kaffelaug, blødkogte æg og værtindens nybagte boller med godt smør, hjemmelavet marmelade og en lækker spegepølse. Og så er der måske lidt melon. Måske græsk yoghurt med hjemmelavet granola. Eller friske jordbær. Eller …

Breakfast in the dining room: 95 kr. pr. person.


Muligheder for anden mad & drikke

Der er ikke er såååe mange spisesteder i området. Til en god frokost kan vi anbefale Villa Gallina. Til en god middag anbefaler vi Rønnede Kro. Begge steder skal der bookes bord. Og ellers skal man til Haslev eller længere væk. Vil man virkelig forkæle sig selv, finder I Frederiksminde i Præstø (med en michelinstjerne) og b-spis i Næstved.

Er I glade for mad & drikke, så se også vores forslag til gode steder:

Her på Hesede Hovedgård kan vi altid tilbyde en lækker tapas-anretning – måske til den dag, hvor I ikke gider ud at køre for at få mad, eller bare vil nyde det på terrassen. Vi har også diverse snacks (som regel chips, oliven og noget sødt), sodavand, te og kaffe. I kan også besøge vores hyggelige vinkælder, hvor vi har et godt udvalg af økologiske vine fra små producenter.

Om sommeren tilbyder vi ind imellem ‘spis med os’, hvor vi smækker noget godt på grillen og spiser sammen – helt uformelt og som regel superhyggeligt! Vi gør det de dage, hvor kokken (= Claus) har tid, og vi kan få friske gode råvarer. Er det noget for jer, så spørg, når I kommer.


Praktiske bemærkninger

Bemærk: Hver etage deles om toilet og badeværelse. Downstairs er toilet og bad i ét. Upstairs er der badeværelse med toilet, og derudover et separat toilet.

Her er billeder fra downstairs badeværelset, hvor der er fin udsigt ud over haven (der kan selvfølgelig rulles for). Ifølge den gamle plantegning var dette rum oprindeligt brugt af ‘Jomfru’ (en slags oldfrue), og derfor kalder vi det naturligvis Jomfruens Badeværelse.

Billeder fra badeværelset upstairs:

Bemærk også: Huset har mange trapper og er derfor ikke egnet til kørestole. Vi har kun voksenmøbler, og huset er derfor bedst til voksne og større børn. Ingen rygning, ingen husdyr.


Hvad kan man opleve i området?

Vi har lavet nogle oversigter over, hvad man kan se, opleve og smage i området. Oversigterne er vores personlige bud, som man på ingen måder behøver at begrænse sig af. Vores bud er:

Hent også inspiration hos Destination Gisselfeld og på SydkystDanmark.dk.


Hjerteligt velkommen hos os!

Scroll to top