Kunst & kreativitet


Galleri og udstillinger

Husets gamle dagligstue har vi valgt at kalde “Galleriet”, da vi altid har kunst på væggene og også bruger lokalet til egentlige udstillinger.

Det smukke gamle lokale har 4 meter til loftet, vinduer mod tre verdenshjørner, smuk stuk, lysekrone, kamin og udgang til verandaen. Og så har vi slet ikke nævnt kunsten endnu!


Udstillinger

I 2019 (som var vores første år) viste vi fem udstillinger i perioden fra marts til oktober:

  • Den første udstiller var Kit selv. En udstilling med spørgsmål om, hvor vi finder lykken.
  • Den anden udstiller – og første gæsteudstiller – var Jan Wessel med sine finurlige og underfundige værker.
  • Tredje udstilling var decideret mundvandsfremkaldende: TAFFEL af Jonna Pedersen.
  • Årets fjerde udstilling blev Niels Witten med sine festlige parafraser befolket af Astérix og Obélix.
  • Den sidste udstilling i 2019 var Nicklas Hultman, der viste sine #BaroqueIkebana-fotografier. Det tiltrak rigtig mange gæster og sågar et tv-hold fra Japan, der lavede en dokumentar om ham.

I 2020 blev programmet corona-ramt og sat på pause.

I oktober 2021 – nærmere betegnet i uge 42 – kunne vi endelig igen åbne for en udstilling. Det blev intet mindre end SVARET PÅ ALT – en gruppeudstilling med Jan Wessel, Lotte Agger, Parul Modha, Paul Neale, Nicholas Imms og Kit Kjølhede. Udstillingen havde blot fire offentlige åbningsdage, men hænger til 30. november og kan indtil da ses efter aftale i det omfang, Galleriet er tilgængeligt. Se invitationen og læs mere her (åbner i Facebook).


Værker i kommission

Vi har værker i kommission fra både Jan Wessel og Niels Witten.


Kommende udstillinger: POP-UP

Fremover forventer vi at holde pop-up-arrangementer, så hold øje med kalenderen – og skriv dig eventuelt op til vores nyhedsbrev, hvis du vil være sikker på at få besked.

Det er også Galleriet, vi bruger til møder, selskaber, retreats, vinaftener og andet godt.


Galleriets profil

Galleriet viser kunst, der lever op til følgende tre kriterier:

  1. Det er samtidigt. Det vil sige, at det tydeligt er lavet i vores tid og ikke for 50 år siden.
  2. Der er noget på hjerte. Det vil sige, at det måske kan vække til eftertanke. Der er en historie. Noget at dykke ned i. Det er med andre ord ikke ‘bare’ pænt.
  3. Der er glimt i øjet. Og det giver måske smil på læben. Kunst kan godt være let og munter og stadig god.

Disse tre kriterier har vi helt subjektivt valgt – det er én af fordelene ved at have eget galleri 😉 Det betyder ikke, at alt andet ikke er god kunst. Det betyder bare, at det er denne type kunst, vi selv har præference for – og derfor vil vi selvfølgelig helst vise det.

Vi vil gerne gøre kunsten tilgængelig. Man behøver ikke at have en Ph.D. i kunst for at få noget ud af at se på kunst. Det kræver primært et åbent sind. Og hos os kan man altid bare spørge løs. Vi fortæller gerne om det, vi viser.


Kunst i hele huset

Vi har kunst i hele huset. På alle tre etager. I alle værelser. Sågar på alle badeværelser.

Vi synes, at vi har fået passet kunsten godt ind i det flotte gamle hus – og de smukke gamle håndværksmæssige detaljer, som huset er spækket med, passer faktisk utrolig fint til samtidskunst.

En stor del af kunsten er Kits egen. Du finder derfor en del små finurlige tekst-værker, SPAM-broderier og ikke mindst komplimenter. De fleste af Kits værker kan købes. Derudover har vi en stor og voksende samling af andre kunstneres værker, og disse er drysset ud over hele huset – primært vores egen del af huset.

Vi har værker af blandt andre: Poul Pedersen, Jan Wessel, Parul Modha, Paul Neale, Nicholas Imms, Martin Christensen, Bjørn Ignatius Øckenholt, Karen Offermanns, Gunilla Larborn, Niels Witten, Nicklas Hultman og Anders Bonnesen.


Skabs-butikken

I entréen finder du den mindste butik på Hesede Hovedgård: et glas-skab. Ikke rigtigt en butik – derfor en skabs-butik.

Butikken har et mindre udvalg at kunstnerartikler – fx godt papir, kvalitetsblyanter, uimodståelige tuscher og andre gode ting fra VIKING.

Og så finder du ting, der gør dig glad. I tråd med Kits kunstneriske arbejde, hvor hun siden 2014 har arbejdet med komplimenter og positivitet. Der er små komplimenter. Kuglepenne, der kun kan skrive søde ord. Kort med positive talebobler (fra projektet ‘fragments of niceness’). Krus med positive tekster.


Brug af galleriet til events

Udover at deltage i husets egne events, kan man leje galleriet til strategimøder, bestyrelsesmøder, kurser, retreats og private middage. Vi skræddersyer gerne det helt rigtige arrangement til jer.

Det er ret skønt at sidde dér med kandelabre, lækker mad, udsøgt vin i glasset og måske lidt jazz i baggrunden. Der er højt til loftet og en særlig ro, der er også er god til møder og kurser.

Kontakt os, hvis du kunne tænke dig at holde dit næste arrangement i galleriet.

Scroll to top