Velkommen til Hesede Hovedgård. Dejligt, du er her.Kunst & kultur


Vores fokus på kunst og kultur kommer først og fremmest fra, at Kit selv er kunstner. Efter en uddannelse som Cand. Merc. i Udenrigshandel og 15 år som eksportrådgiver i Udenrigsministeriet, skiftede hun hest til kunsten, som i dag er hendes primære beskæftigelse – ud over at drive Hesede Hovedgård.

Kits kærlighed til og interesse for kunsten har med tiden smittet af på Claus, som også er kunstelsker. Sammen har de besøgt et utal af udstillinger og har efterhånden også en del værker af samtidskunstnere – mange af kunstnere, som Kit kender personligt.

Det er naturligvis derfor, at kit kontemporary | Galleriet på Hesede Hovedgård har set dagens lys, hvor vi ind imellem inviterer indenfor til udstillinger eller andre kunst-og kultur-events, hvor alle er velkomne.

Ligesom vin og mad kan være en del af et arrangement hos os, kan kunsten også være det. Der kan fx være brug for at tænke kreativt under et kursus, og her kan Kit skræddersy en seance, der imødeser jeres behov. Læs mere under “Tænk kreativt – workshop for virksomheder” og “Tænk positivt – workshop for virksomheder” nederst på siden.


kit kontemporary | Galleriet på Hesede Hovedgård

Læs om kit kontemporary | Galleriet på Hesede Hovedgård her, hvor du finder alt fra galleriets profil, mission og vision, over kommende og tidligere udstillinger til værker i kommission og lidt om galleristen.Vores holdning til kunst og kultur

Vi holder selv meget at kunst. Det tilfører liv og sjæl til huset. Det giver noget til øjet. Og det giver også noget til tanken. Og en del af den kunst, vi har, giver også mulighed for et lille løft til smilebåndet.

Ligesom mad og vin giver gode samtaler, er det også vores erfaring, at kunst kan give spændende samtaler. Det kan åbne sindet og inspirere tankerne, og dét er også én af grundene til, at vi har valgt at kunst i hele huset. Som små gaver og muligheder for en tanke, en berigelse, et smil på læben.

Det er Kit, som er husets æstetikminister, og som har det sidste ord i forhold til hvilken kunst, vi har oppe. Claus har dog en samling værker fra tidligere tider (læs: før Kit), som han ikke har kunnet skille sig af med. Disse værker har fået en hel særlig placering. Hvis du vil se samlingen, når du er i huset, så spørg Claus, om du må se ”Salon des Réfusés”.


Kunst i hele huset

Vi har kunst i hele huset. På alle tre etager. I alle værelser. Sågar på alle badeværelser.

Vi synes, at vi har fået passet kunsten godt ind i det flotte gamle hus. De smukke gamle håndværksmæssige detaljer, som huset er spækket med, passer faktisk utrolig fint til samtidskunst.

En stor del af kunsten er Kits egen. Du finder derfor en del små finurlige tekst-værker, SPAM-broderier og ikke mindst komplimenter. Mange af Kits værker kan købes – og mange har allerede fået nye hjem, mens vi har været på Hesede Hovedgård.

Derudover har vi en stor og voksende samling af andre kunstneres værker, og disse er drysset ud over hele huset – primært vores egen del af huset. Vi har værker af blandt andre: Anders Bonnesen, Anne Sofie Kai Nielsen, Arne Noack, bert, Bjørn Ignatius Øckenholt, Charlotte Clausen, Espen Brandt-Møller, Gunilla Larborn, Helle Jønsson, Jan Wessel, Karen Offermanns, Lotte Agger, Martin Christensen, Michael Schiøler Tingsgård, Nicklas Hultman, Niels Witten, Parul Modha, Paul Neale, Paul Voca og Poul Pedersen.


Kit Kjølhedes kunst

Kit arbejder med verden, som den er. Hun synes, den er fascinerende og forundrende og sine værker forsøger hun at dissekere den.

Hun er fascineret af kontekst og sammenhænge – og især af, hvordan ting og budskaber kan ændre sig afhængigt af kontekst. Kit er dybt interesseret i, hvordan vi kommunikerer – både mellem mennesker og i branding af produkter. Hun er især optaget af de sjove sammenfald, hverdagens små absurditeter, men også at det smukke, det forførende, det lokkende.

Kit vælger medie alt efter, hvad hun har på hjerte i den givne situation. Indtil videre har hun således arbejdet med alt fra broderi over badges, maleri, fotografi, tegneserier til sukker, is og vingummibamser.

Det er vigtigt for hende at stille spørgsmål, ikke at komme med svar eller entydige budskaber.

Det er sagt om Kits kunst, at hendes værker placerer sig et udefinerbart sted mellem det humoristiske og det eksistentielle, mellem det gennemtænkte, det konceptuelle og den frie refereren.

Læs hendes historie fra eksportrådgiver i Udenrigsministeriet til kunstner og iværksætter her.

Læs mere om Kits kunst og se værker på kit-k.com.Kan man købe noget?

Vores nærmeste naboer er butikker, så derfor er det nok naturligt, at vi tit bliver spurgt, om man kan købe noget hos os.

Vi holder ikke åbent som butik, så man kan komme fra gaden. Men når du er gæst hos os, har du mulighed for at købe:

– Vores helt egen ginkgo gin

– Vin fra vores vinkælder

– De små nuttede ægge-varmer-huer, som Kits mor har strikket

– Diverse kunstnerartikler

– Kuglepenne, der kun kan skrive søde ord

– Krus med positive tekster

Kits kunst

– Et lille udvalg af Kits egen keramik

Gavekort

– Malerier og tryk af Niels Witten

Vi sender også gerne, hvis du står og mangler noget, men ikke lige kan komme forbi. Skriv til os.


Tænk kreativt – workshop for virksomheder

Giv plads til den kreative hjernehalvdel. Giv bolden op til fri leg, eller lad Kit skræddersy en proces, der understøtter lige netop jeres forløb. Vi sørger for materialer og guider, så alle kan være med. Leg og væk kreativiteten.  

Se også Idéer til aktiviteter under møder. Eller kontakt Kit for at høre, hvad vi kan gøre for jer.Tænk positivt – workshop for virksomheder

Sæt spot på positiv dialog og styrk de positive relationer med en positiv pep-talk. Kit fortæller kort om sine komplimentprojekter med Københavns Metro, om vigtigheden af hvordan vi taler sammen, og leder jer til en enkel, men effektiv øvelse.

Se også Idéer til aktiviteter under møder. Eller kontakt Kit for at høre, hvad vi kan gøre for jer.


Trænger du til en kompliment her og nu, så klik dig ind på Kits Facebook-side Komplimenter, som er dedikeret til søde ord og positive tanker.


Kontakt os her. Vi glæder os til at høre fra dig.


Scroll to top