Bed & breakfastSædvanligvis holder vi åbent for bed & breakfast i skolernes sommerferie. Det meste af året er det derfor ikke muligt at få en overnatning.

I stedet er huset booket til arrangementer som fx yoga retreats, som man også kan melde sig til.

Klik her for at se vores kalender med oversigt over mange af de andre arrangementer, vi lægger hus til.

Nedenfor kan du læse om vores B&B – herunder se billeder af værelserne.Herunder finder du:

  • Bed & breakfast for livsnydere
  • Om husets 8 værelser
  • Toilet & bad
  • Priser
  • Booking
  • Morgenmaden
  • Muligheder for anden mad & drikke.
  • Oversigter – Hvad kan man opleve i området?


Bed & breakfast for livsnydere

Bed & breakfast på Hesede Hovedgård er noget for dig, der er livsnyder. Som sætter pris på det gode liv, smukke omgivelser og kvalitet.

Vi er et værtspar, Kit & Claus, som selv bor i en del af huset, og som er glade for at få gæster! Vi synes, det er hyggeligt og spændende at snakke med vores gæster – og ofte falder gæsterne i snak med hinanden. Det er vi vilde med. Vi er glade for god mad & vin og for kunst, og det smitter af på omgivelserne og måden, vi gør tingene på. Vi hører tit, at vores gæster føler sig hjemme og godt tilpas – og det elsker vi at høre.

De fleste kommer her netop for at nyde det gode liv. Måske få en G&T før maden – selvfølgelig med vores helt egen ginkgo gin. Nyde vores lækre tapas med en liflig flaske vin fra vinkælderen. Få en kop kaffe/te i de sidste solstråler på terrassen. Måske falde i snak med de andre gæster. Eller bare nyde hinandens selskab, freden og roen og den smukke have.

Vi kalder det bed & breakfast for livsnydere.


Har man små børn med store mængder krudt i rumpetten, er vi derfor ikke det bedste valg – medmindre I booker en hel etage/hele huset, så behøver I ikke tage samme hensyn til de andre gæster. Når det er sagt, tager vi gerne imod alle søde børn fra 3 år (har dog ingen børnemøbler).

Huset har mange trapper og ikke egnet til kørestole. Husdyr og rygning ikke tilladt.

Skal I besøge nogle af attraktionerne i det sydsjællandske – fx Skovtårnet, Gisselfeld Kloster eller Holmegaard Værk – er Hesede Hovedgård et godt valg til overnatning, da vi ligger lige midt i smørhullet. Se også vores oversigter over spændende steder for neden på denne side.
Husets 8 værelser

Vi har i alt 8 værelser i huset: 4 værelser i underetagen, som vi kalder downstairs, og 4 værelser på førstesalen, som vi kalder upstairs. Hele huset – og dermed også alle værelser – er nyrenoveret i 2019, og badeværelset på førstesalen et helt nyt. Alle værelser har nye senge og dyner, nænsomt udvalgte pre-loved møbler og samtidskunst på væggene. Hvert værelse er indrettet helt unikt.

Hele huset er generelt indrettet med respekt for husets sjæl og historie.


Downstairs

De 4 værelser downstairs var i gamle dage bolig og arbejdsrum for hovedgårdens ansatte. Vi har beholdt rummenes oprindelige navne, og derfor hedder værelserne Salt & øl, Stryge, Rulle og Forvalterens spisestue.

To af værelserne – Stryge og Rulle – har dobbeltseng (140 cm), og er derfor idéel til gæster, der kan lide meget plads til én person, eller to personer, der gerne vil sove tæt. Mellem Stryge og Rulle kan en mellemdør låses op, så disse værelser er også fine til gode venner eller måske forældre/børn. Bemærk, at der godt kan være lidt lydt mellem de to værelser.

De to andre værelser downstairs – Salt & øl og Forvalterens spisestue – er dobbeltværelser med to enkeltsenge på hvert værelse. I Salt & Øl kan vi lave en opredning.

Her er billeder fra downstairs-værelserne:


Upstairs

På førstesalen finder man de 4 værelser, som er husets originale “gjæsteværelser”. Det man man se af de gamle plantegninger. I tråd med dén forskel, er det selvfølgelig lidt dyrere at vælge et værelse upstairs. Derudover er der et fællesområde på etagen, som kun bruges af gæster, som bor upstairs, samt et ekstra toilet.


Et par billeder fra fællesområdet på første sal: Stue og køkkenalrum med spisepladser. Køkkenet kan bruges, når det efterlades rengjort (eller mod gebyr for rengøring).Priser 2022

Pris pr. værelse

Single / lille dobbelt (140 cm seng)

Dobbeltværelse (2 x 90 cm senge)

Downstairs

850,-

950,-

Upstairs

1.075,-

Ekstra opredning

Det ene værelse downstairs har en sovesofa, der kan redes op til en 3. gæst for 225 kr. pr. nat. Bed om værelset “Salt & øl”. Der er desværre ikke mulighed for opredning på de øvrige værelser.Toilet & bad

Bemærk: De 4 værelser på hver etage deles om toilet og badeværelse. Downstairs er toilet og bad i ét. Upstairs er der et badeværelse med toilet, og derudover et separat toilet. Tag eventuelt morgenkåben med.

Her er billeder fra downstairs badeværelset. Ifølge den gamle plantegning var dette rum oprindeligt brugt af ‘Jomfru’ (en slags oldfrue), og derfor kalder vi det naturligvis Jomfruens Badeværelse.

Billeder fra badeværelset upstairs:


Booking

Kontakt os direkte, så reserverer vi til dig/jer.
Morgenmad

Du skal ikke bare have en god seng at sove i. Du skal selvfølgelig også have en god morgenmad. Vi står selv for morgenmaden, og næsten alle gæster nævner vores gode morgenmad i deres anmeldelser.

Vi dækker op i vores private spisestue og skruer op for hyggen. En dejlig rolig start på dagen. Vi har erfaring for, at vores gæster tit falder i snak – både med os og med hinanden – og kan have svært ved at komme herfra. Så sæt god tid af til morgenmaden.

Morgenmaden varierer lidt efter sæson og værtindens humør. Den indeholder dog altid: den gode kaffe fra kafferisteriet @missbean, blødkogte æg (selvfølgelig med de nuttede æggehuer), værtindens nybagte boller med godt smør, marmelade, honning, oste, en lækker spegepølse fra @babberup. Yoghurt med en god müsli. Grape. Juice. Måske lidt melon. Eller friske jordbær. Eller … Til børn laver vi gerne varm kakao.

Morgenmaden koster 110 kr. pr. person.
Muligheder for anden mad & drikke

Der er ikke er såååe mange spisesteder i området. Til en god frokost kan vi anbefale Villa Gallina, og til en god middag anbefaler vi Rønnede Kro. Begge steder anbefaler vi, at I booker bord eller beder os om at booke til jer. Ellers skal man længere væk, fx til Skovfogedstedet ved Vemmetofte Strand. Vil man virkelig forkæle sig selv, så book bord på det smukt beliggende Frederiksminde i Præstø (med michelinstjerne) eller hos b-spis i Næstved.

Er I glade for mad & drikke, så se også vores forslag til gode steder (OBS. Sidst opdateret i 2021):

Her på Hesede Hovedgård kan vi altid tilbyde en lækker tapas-anretning – måske til den dag, hvor I ikke gider ud at køre for at få mad, eller bare vil nyde livet på terrassen. Vi har også diverse snacks (som regel chips, oliven og noget sødt), sodavand, te og kaffe. I kan også besøge vores hyggelige vinkælder, hvor vi har et godt udvalg af økologiske vine fra små producenter.

Om sommeren tilbyder vi ind imellem ‘spis med os’, hvor vi smækker noget godt på grillen og spiser sammen – helt uformelt og som regel superhyggeligt! Vi gør det de dage, hvor kokken (= Claus) har tid, og vi kan få friske gode råvarer. Er det noget for jer, så spørg, før I kommer.
Hvad kan man opleve i området?

Vi har lavet nogle oversigter over, hvad man kan se, opleve og smage i området. Vi har lavet de oversigter, som vi mener passer til bed & breakfast for livsnydere … det er vores personlige bud, som man på ingen måder behøver at begrænse sig af. Vores bud er:

Hent oversigterne i pdf-format her (sidst opdateret i 2021):

Hent også inspiration på SydkystDanmark.dk.


Hjerteligt velkommen til bed & breakfast for livsnydere!

Scroll to top