Velkommen til Hesede Hovedgård. Dejligt, du er her.Bed & breakfastVi har kun åbent for B&B med ujævne og temmelig sjældne mellemrum. Resten af tiden bruger vi huset til private events, såsom møder og yoga retreats og pop-up events. Hvis du er nysgerrig på dén beslutning, så scroll helt ned og læs ‘Historien om vores B&B’.

Den næste mulighed for B&B bliver i weekenden d. 9.-11. august 2024, hvor der er mulighed for overnatning i forbindelse med Kultursalonerne Gisselfeld. Læs om mulighederne her.

Klik her for at se vores kalender med oversigt over mange af de andre arrangementer, vi lægger hus til. Flere af dem er åbne for alle.

Det er dog altid muligt at booke hele huset (i det omfang kalenderen tillader) – fx til en weekend med venner og familie – og på den måde lave sit helt eget B&B-ophold.


Herunder finder du oplysninger om:

 • Husets 8 værelser
 • Toilet & bad
 • Morgenmad
 • Vores filosofi: Ophold for livsnydere
 • Priser
 • Booking
 • Mad & drikke ud over morgenmad
 • Oversigter – Hvad kan man opleve i området?
 • Historien om vores B&B

Husets 8 værelser

Der er 8 gæsteværelser på Hesede Hovedgård: 4 værelser i underetagen, som vi kalder downstairs, og 4 værelser på førstesalen, som vi kalder upstairs.

Hele huset – og dermed også alle værelser – er nyrenoveret i 2019, og badeværelset på førstesalen et helt nyt. Alle værelser har nye senge og dyner, nænsomt udvalgte pre-loved møbler og samtidskunst på væggene. Hvert værelse er indrettet helt unikt.

Hele huset er generelt indrettet med respekt for husets sjæl og historie – og med tanke for, at man skal føle sig godt tilpas.Downstairs

De 4 værelser downstairs var i gamle dage bolig og arbejdsrum for hovedgårdens ansatte. Vi har beholdt rummenes oprindelige navne, og derfor hedder værelserne Salt & øl, Stryge, Rulle og Forvalterens spisestue.

To af værelserne – Stryge og Rulle – har dobbeltseng (140 cm), og er derfor idéel til gæster, der kan lide meget plads til én person, eller to personer, der gerne vil sove tæt. Mellem Stryge og Rulle kan en mellemdør låses op, så disse værelser er også fine til gode venner eller måske forældre/børn. Bemærk, at der godt kan være lidt lydt mellem de to værelser.

De to andre værelser downstairs – Salt & øl og Forvalterens spisestue – er dobbeltværelser med to enkeltsenge på hvert værelse. I Salt & Øl kan vi lave en opredning.

Her er billeder fra downstairs-værelserne:Upstairs

På førstesalen finder man de 4 værelser, som er husets originale “gjæsteværelser”. Det man man se af de gamle plantegninger. Derudover er der et fællesområde på etagen og et ekstra toilet.


Et par billeder fra fællesområdet på første sal: Stue og køkkenalrum med spisepladser. Køkkenet kan bruges som te-køkken eller efter særlig aftale.Toilet & bad

Bemærk: De 4 værelser på hver etage deles om toilet og badeværelse. Downstairs er toilet og bad i ét. Upstairs er der et badeværelse med toilet, og derudover et separat toilet. Tag eventuelt morgenkåben med.

Her er billeder fra downstairs badeværelset. Ifølge den gamle plantegning var dette rum oprindeligt brugt af ‘Jomfru’ (en slags oldfrue), og derfor kalder vi det naturligvis Jomfruens Badeværelse.

Billeder fra badeværelset upstairs:Morgenmad

Man skal ikke bare have en god seng at sove i. Man skal selvfølgelig også have en god morgenmad. Vi står selv for morgenmaden, og næsten alle gæster nævner vores gode morgenmad i deres anmeldelser.

Vi dækker op i vores private spisestue og skruer op for hyggen. En dejlig rolig start på dagen.

Morgenmaden varierer lidt efter sæson og humør. Den indeholder dog altid: den gode kaffe fra kafferisteriet @missbean, blødkogte æg (med nuttede æggehuer), værtindens nybagte boller med godt smør, marmelade, honning, oste, en lækker spegepølse fra @babberup. Yoghurt med en god müsli. Grape. Juice. Måske lidt melon. Eller friske jordbær. Eller … Til børn laver vi gerne varm kakao.
Vores filosofi: Ophold for livsnydere

Et ophold på Hesede Hovedgård er noget for dig, der er livsnyder. Som sætter pris på det gode liv, smukke omgivelser og kvalitet.

Vi er et værtspar, Kit & Claus, som selv bor i en del af huset, og som er glade for at få gæster! Vi synes, det er hyggeligt og spændende at snakke med vores gæster – og ofte falder gæsterne i snak med hinanden. Det er vi vilde med. Vi er glade for god mad & vin og for kunst, og det smitter af på omgivelserne og måden, vi gør tingene på. Vi hører tit, at vores gæster føler sig hjemme og godt tilpas – og det elsker vi at høre.

De fleste kommer her netop for at nyde det gode liv. Måske få en G&T før maden – selvfølgelig med vores helt egen ginkgo gin. Nyde vores lækre tapas med en liflig flaske vin fra vinkælderen. Få en kop kaffe/te i de sidste solstråler på terrassen. Måske falde i snak med de andre gæster. Eller bare nyde hinandens selskab, freden og roen og den smukke have.

Vi kalder det ophold for livsnydere.


Huset har mange trapper og ikke egnet til kørestole. Husdyr og rygning ikke tilladt.

Skal I besøge nogle af attraktionerne i det sydsjællandske – fx Skovtårnet, Gisselfeld Kloster eller Holmegaard Værk – er Hesede Hovedgård et godt valg til overnatning, da vi ligger lige midt i smørhullet. Se også vores oversigter over spændende steder for neden på denne side.Priser 2024

 • Single / lille dobbelt (140 cm seng), downstairs: 875 kr. pr. værelse pr. nat
 • Dobbeltværelse (2 x 90 cm senge), downstairs: 975 kr. pr. værelse pr. nat
 • Dobbeltværelse (2 x 90 cm senge), upstairs: 1.095 kr. pr. værelse pr. nat

Ekstra opredning: Det ene værelse downstairs har en sovesofa, der kan redes op til en 3. gæst for 250 kr. pr. nat. Bed om værelset “Salt & øl”. Der er desværre ikke mulighed for opredning på de øvrige værelser.

 • Morgenmad: 120 kr. pr. person


Booking

Kontakt os direkte, så finder vi kalenderen frem og ser, hvad der er muligt.Mad & drikke ud over morgenmad

Hvis I kommer på B&B-ophold i forbindelse med en vin-middag, tør vi godt love, at I ikke behøver at tænke på mere mad end det, vi har planlagt.

Hvis I booker hele huset en weekend, så aftaler vi på forhold, hvad I kunne tænke jer af mad. Vi har gode samarbejder med flere kokke i området, som kan komme og kræse for jer, fx Rønnede Kro. Hvis I er på tur om dagen, hjælper vi gerne med at anbefale gode frokoststeder – det kunne fx være Villa Gallina, som ligger smukt ved en skovsø i Hesede Skov.

Hvis I en aften ønsker at spise ude, så skal man længere væk, fx til Skovfogedstedet ved Vemmetofte Strand. Vil man virkelig forkæle sig selv, så book bord på det smukt beliggende Frederiksminde i Præstø (med michelinstjerne) eller hos b-spis i Næstved.

Er I glade for mad & drikke – ligesom os – så se også vores forslag til gode steder (OBS. Sidst opdateret i 2021):

Når I spiser hos os, er en tur i vinkælderen næsten selvskreven. Vi har et godt udvalg af økologiske vine fra små passionerede producenter, og Claus guider jer gerne gennem mulighederne.


En weekend, hvor I booker hele huset, kunne fx lyde på eftermiddagskaffe/te og hjemmebag ved ankomst fredag eftermiddag, to retters middag fredag og lørdag, husets gode morgenmad lørdag og søndag og eventuelt frokost og eftermiddagskaffe og hjemmebag lørdag – hvis I ikke er ude og opleve området. Pris fra 40.000 kr. for en weekend med fuld forkælelse, forplejning til 16 personer og huset for jer selv.


Hvad kan man opleve i området?

Vi har lavet nogle oversigter over, hvad man kan se, opleve og smage i området. Vi har lavet de oversigter, som vi mener passer til livsnydere … det er vores personlige bud, som man på ingen måder behøver at begrænse sig af. Vores bud er:

Hent oversigterne i pdf-format her (sidst opdateret i 2021):

Hent også inspiration på SydkystDanmark.dk.


Historien om vores B&B

Verden forandrer sig, og det gør vi også. Lidt i hvert fald.

De første tre somre på Hesede Hovedgård holdt vi åbent for bed & breakfast om sommeren. Det var i 2019, 2020 og 2021. Det første år havde vi åbent i 6 måneder. I 2020 havde vi åbent i 3 måneder. Og i 2021 valgte vi at koncentrere indsatsen på de 6 uger i skolernes sommerferie.

Som andre har fundet ud af før os, blev vi klar over, at langt de fleste gæster kommer i skolernes sommerferie, og i de uger kunne vi have fuldt hus. Vi fandt også ud af, at det ikke er særligt bæredygtigt – hverken i forhold til indkøb, opvarmning og andre ressourcer – at holde huset åbent for B&B i længere perioder ud over sommerferien. Når vi har åbent, skal vi jo være klar og have købt ind til at få gæster – om der så kommer to eller 16.

Samtidigt begyndte vi at få mange bookinger fra gæster, som ønsker at booke hele huset fx til yoga retreats og møder med overnatning. Vi kan jo godt se, at det er mere bæredygtigt at koncentrere indsatsen omkring at have fuldt booket. Og vi kan ikke have huset fuldt af yogagæster og samtidigt have B&B-gæster.

Derfor har vi med tiden valgt at skrue ned for B&B – og i 2022 valgte vi at holde helt lukket for B&B, også om sommeren. Vi gjorde det med blandede følelser: Vi synes, det er helt utrolig hyggeligt og sjovt at møde så mange spændende mennesker, som kommer på B&B-ophold. Og vi har vitterligt haft de skønneste gæster! Men det er også hårdt arbejde.

Dertil kommer, at vi har en personlig mission om, at vi skal blive ved med at synes, det er sjovt i mange år endnu! Og derfor er der brug for pauser ind imellem, så vi også kan lade vores egne batterier op. Nogen kalder det well-being tourism. Vi kalder det egentlig bare sund fornuft. Men én af os er også fra Jylland 😉

Essensen af det hele er, at vi nu kun har åbent for B&B i meget begrænset omfang – fx en særlig weekend hist og pist eller i forbindelse med en vin-middag. Eller hvis man booker hele huset en weekend.

De særlige weekender bliver annonceret i vores kalender, som kan ses her.

I mellemtiden er man naturligvis også velkommen til at komme til andre arrangementer som fx yoga retreats og andre åbne events. De står også i kalenderen.


Hjerteligt velkommen til ophold for livsnydere!


Scroll to top