Velkommen til Hesede Hovedgård. Dejligt, du er her.Tidligere arrangementer


Herunder kan du læse om mange af de arrangementer, vi indtil videre har haft fornøjelsen af. De nyeste arrangementer ligger øverst.

Ud over de nævnte arrangementer lægger vi ofte hus til strategimøder, ledelsesseminarer, teambuilding og lignende. Af diskretionshensyn nævner vi ikke disse arrangementer. Læs mere om mulighederne for at holde møde her.2024


7.-9. juni 2024 – Yoga- og forkælelses-retreat med Diana & Due Yoga

Retreatet i juni 2024 var Dianas første retreat hos os på Hesede Hovedgård. En skøn weekend med både masser af yoga, mandela-workshop, gåture, tid til tanker, god mad – og også plads til et godt glas vin. Klik her for at se mere om Dianas retreats og holde øje med hendes næste retreat på Hesede Hovedgård,

En mental og fysisk pause fra dagligdagen. Kom, som du er, og bliv mødt, hvor du er – uanset din erfaring med yoga. Naturen er en vigtig bestanddel af dette retreat, og du får tid og mulighed for at mærke dig selv – og komme i kontakt med dig selv.


26.-28. april 2024 – Fuldt booket til et lukket arrangement


15.-17. marts 2024 – Forårsretreat med Louise & YogaLiving

I 2024 er det 3. år i træk, at Louise holder retreat hos os på Hesede Hovedgård. Derfor kan vi med sindsro sige, at det bliver en fantastisk weekend – og det blev det. Louise fokuserer meget på alignment-træning og styrke. Giv din krop og dit sind den ultimative omsorgsgave.

24.-25. februar 2024 – Reserveret til et privat selskab


UGE 7 | 2024 Foredrag søndag d. 11. februar 2024 kl. 14-16
“Give me a sign – Først var ordet …”

Efter det festlige og tankevækkende (og udsolgte) foredrag med Bjørn Ignatius Øckenholt i oktober måned 2023 har mange spurgt, om vi ikke kan lave “mere af det”. Vi har derfor lokket Bjørn til at komme tilbage og holde et nyt foredrag (som man sagtens kan høre uden at have hørt det første).

Denne gang er emnet ord, tegn og kommunikation i kunsten.

Bjørn Ignatius Øckenholt beskriver selv foredraget sådan: ”Kommunikation er kompliceret, underholdende og nødvendig. Det gælder både inden for, uden for og rundt om kunsten. Først kommer ordet, og det kan skabe megen forvirring og rigtig mange misforståelser. I foredraget vil der blive kigget på tegn og bogstaver i værker og tegn og bogstaver omkring os i dagligdagen. Hvad er for eksempel tegnet for kunst, og er der et tegn for tegn?”

Find detaljer og tilmelding her: Invitation på Facebook.

Bjørn har beskæftiget sig med kunst hele sit liv og har undervist på sin egen kunstskole i mange år. Han er en forrygende foredragsholder: stor viden kombineret med fortællelyst og humor.

Give me a sign

2023

December 2023 – Vinterpause

Vi har valgt at holde vinterpause i december. Dels er det snart 200 år gamle hus temmelig dyrt at varme op om vinteren. Dels benytter vi vintermåneden til at evaluere året, der gik, og samtidigt se på, om vi stadig er på rette vej. Gertrud er også godt tilfreds med, at der er endnu bedre tid til at nusse hende.


18. november 2023 Booket til et lukket arrangement


UGE 42 | 2023
Navneskifte i galleriet
kit kontemporary | Galleriet på Hesede Hovedgård

I forbindelse med galleriets udstilling med en international kunstner, har vi valgt at give galleriet et mere internationalt navn. Galleriet hedder fremover kit kontemporary | Galleriet på Hesede Hovedgård.


UGE 42 | 2023 – pop-up nummer to
Udstilling torsdag d. 19. oktober 2023 kl. 14-17
“Propeller in Dialog by PAUL VOCA” (dialog med en propel)

Helt eksklusivt i Danmark viste den polske kunstner Paul Voca sit propel-projekt i Galleriet på Hesede Hovedgård. Den store propel roterer langsomt og inviterer beskueren til at gå i dialog med egen bevægelse og bevidsthed.

Læs mere om udstillingen i Facebook-invitationen her.


UGE 42 | 2023 – pop-up nummer et
Foredrag lørdag d. 14. oktober 2023 kl. 14-16
“Hvad er kunst, og hvorfor er det det?”

Et festligt og tankevækkende – og udsolgt – foredrag!

Vi havde inviteret den fabelagtige fortæller Bjørn Ignatius Øckenholt til at svare på et stort spørgsmål: “Hvad er kunst, og hvorfor er det det?” Læs mere om foredraget her: Invitation på Facebook.

Bjørn har beskæftiget sig med kunst hele sit liv og har undervist på sin egen kunstskole i mange år. Han har derfor arbejdet indgående med kunst og alle dens finurligheder og dilemmaer i årevis. Dertil er han en forrygende foredragsholder: stor viden kombineret med fortællelyst og humor.

Vi kan roligt sige, at foredraget blev en kæmpe succes, og at der er basis for flere. Hold øje med kalenderen.

PS. Udstillingen fra august med værker af Charlotte Clausen og Kit Kjølhede hang fortsat i Galleriet, og foredraget var sidste chance for at se værkerne.


29. september – 1. oktober 2023 – Retreat med Tina & KiwiCoaching


22.-24. september 2023 – Fuldt booket til et lukket arrangement: Familieweekend for Kræftens Bekæmpelse


15.-17. september 2023 – Fuldt booket til et lukket arrangement: Familieweekend for Kræftens Bekæmpelse


8.-10. september 2023 – Efterårsretreat med Louise & YogaLiving [UDSOLGT]

Hold øje med og læs om Louises kommende retreats på Hesede Hovedgård her.


28. august – 3. september 2023 – Fuldt booket til et lukket selskab


25.-27. august 2023 – Fuldt booket til et lukket arrangement: Familieweekend for Kræftens Bekæmpelse


19.-20. august 2023 – pop-up-udstilling: kunst & keramik

For at støtte op om Kultursalonerne Gisselfeld og bidrage til kulturelle aktiviteter i området i den weekend, stablede vi en pop-up-udstilling på benene: “kunst & keramik”.

Med på udstillingen var billedkunstnerne Charlotte Clausen og husets egen Kit Kjølhede, som indtog Galleriets vægge, mens de tre keramikere Inger Mehlum, Birthe Oxager og Helene Fridan Pedersen fyldte langbordet under lysekronen. Klik her for at åbne invitationen i Facebook.


18.-20. august 2023 – Ekstraordinær mulighed for B&B – overnatning på Hesede Hovedgård i forbindelse med Kultursalonerne Gisselfeld

I 2023 valgte vi at holde åbent for B&B-overnatning én eneste weekend, nemlig i forbindelse med Kultursalonerne på Gisselfeld. Vi gør det sandsynligvis igen til Kultursalonerne i 2024, som bliver d. 9.-11. august. Hvis du vil forhåndsreservere et værelse hos os, så kontakt os.


14.-15. august 2023 – ONE WOMAN ARMY – Et kursusophold for kvindelige selvstændige ved Camille Gudmand Lange [UDSOLGT]

Klik her for at følge Camille på Instagram. Og klik her for at læse deltaljer om kurset.


16.-18. juni 2023 – Fuldt booket til et lukket arrangement: Familieweekend for Kræftens Bekæmpelse


19.-21. maj 2023 – Lydhealings Retræte med Tina-Marie & Lydhealing [UDSOLGT]

Klik her for at dykke ned i Tina-Maries sanselige univers af lyd og stilhed. Og her for at læse detaljer i invitationen på Facebook.

En weekend med afslappende lydhealing, stilhed og gåture i skoven.


12.-14. maj 2023 – Fuldt booket til et lukket arrangement: Familieweekend for Kræftens Bekæmpelse


28.-30. april 2023 – Fuldt booket til et lukket arrangement: Familieweekend for Kræftens Bekæmpelse


UGE 7 | 2023 – Soloudstilling med Kit Kjølhede: Hvor kom vi fra?

En soloudstilling af Kit Kjølhede med både ældre og helt nye værker, primært malerier, men også SPAM-broderier og fotografier.

Åben i weekenderne d. 11.-12. februar og 18.-19. februar. Alle dage kl. 12-16.

Lørdag d. 11. februar kl. 14 var der åbningstale ved René Tuekær, formand for Plan- og Kulturudvalget i Faxe Kommune. Derudover kastede Stig Lauritsen sig ud i en spontan, skøn tale. Ved åbningen dukkede en journalist fra Sjællandske Medier op, og det kom der en rigtig fin artikel ud af: Tilbage til rødderne for Kit Kjølhede (betalingsartikel).

Lørdag d. 18. februar kl. 14 causerede Stig Lauritsen fra Paradehuset på Gisselfeld Kloster over “kunst og skønhed – og lidt om William Morris.”

Se invitation og læs mere om udstillingen på Facebook.


25. januar 2023: Kunstklubben Faxe på atelierbesøg (lukket arrangement, fuldt booket)

Tak for et spændende besøg hos Kit Kjølhede i dag på Hesede Hovedgård!

Det var en slags forpremiere på udstillingen “Hvor kom vi fra”, og Kit fortalte om baggrunden for, at udstillingen hedder sådan, og i det hele taget om det projekt, som hun og hendes mand havde med stedet. Skønt at høre om, hvordan Kit leger med sproget og bruger det i både sine malerier og de spøjse “spambroderier”.

– Kunstklubben Faxe

Januar 2023 – Vinterpause

I år blev vinterpausen i januar måned lidt anderledes, idet vi besluttede, at NU var det tid til at få gang i kunsten igen. Kit indtog derfor “Galleriet”, og det blev til udstillingen “Hvor kom vi fra?”, som blev vist i uge 7.2022


December 2022 – Vinterpause

Vi har valgt at holde vinterpause. Det skyldes især, at det snart 200 år gamle hus er alt for dyrt at varme op om vinteren. Men vi sætter også pris på at tage en pause, hvor vi har god tid til at evaluere året, det gik, og samtidigt se på, om vi stadig er på rette vej. For vores virksomhed og for os selv. Gertrud er også godt tilfreds med, at der er endnu bedre tid til at nusse hende.4.-6. november 2022 – Retreat med Maria Brooker


28.-30. oktober 2022 – Retreat med Pernille Høeg
30. september – 2. oktober 2022 – Fuldt booket til et lukket arrangement


16.-18. september 2022 – Yin Yoga weekend Retreat med Yoga by Helene


9.-11. september 2022 – Efterårs-retreat med Louise & Yogaliving


2.-4. september 2022 – Fuldt booket til et lukket arrangement


19.-21. august 2022 – Fuldt booket til et lukket arrangement


13. august 2022 – Privat vielse i haven + reception


24.-26. juni 2022 – Fuldt booket til et lukket arrangement


10.-12. juni 2022 – Fuldt booket til et lukket arrangement


6.-8. maj 2022 – Fuldt booket til et lukket arrangement


25.-27. februar 2022 – Vinter-retreat med Louise & Yogaliving [UDSOLGT]

Klik her for at læse mere om weekendens program og for at melde dig til.


2021


26.-28. november 2021 – Privat Thanksgiving-arrangement


16.-17. oktober + 23.-24. oktober 2021 – Kunst-udstilling: “Svaret på alt”

I disse to weekender kunne vi endelig – efter en lang corona-pause – byde indenfor til kunstudstilling igen.

Udstillingen, som havde fået titlen “Svaret på alt”, viste værker af Jan Wessel, Lotte Agger, Parul Modha, Paul Neale, Nicholas Imms og Kit Kjølhede. Udstillingen kunne efter aftale ses til og med 30. november 2021.


12.-14. november 2021 – Meditativt yoga retreat med Britt Søndergaard [UDSOLGT]

Læs mere om arrangementet, se program og andre detaljer her.


5.-7. november 2021 – Meditativt yoga retreat med Britt Søndergaard [UDSOLGT]

Læs mere om arrangementet, se program og andre detaljer her.


29.-31. oktober 2021 – Meditativt yoga retreat med Britt Søndergaard [UDSOLGT]

Læs mere om arrangementet, se program og andre detaljer her.


16.-17. oktober + 23.-24. oktober 2021 – Kunst-udstilling: “Svaret på alt”

I disse to weekender kan vi endelig byde indenfor til kunstudstilling igen. Vi GLÆDER OS!!

Udstillingen, som har fået titlen “Svaret på alt”, bliver med Jan Wessel, Lotte Agger, Parul Modha, Paul Neale, Nicholas Imms og Kit Kjølhede. Den vil være åben alle fire dage kl. 11-16, og lørdag d. 16. oktober holdes fernisering, hvor huset byder på et lille glas. Se invitationen på Facebook.

Udstillingen kan efter aftale ses til 30. november 2021.


20. oktober 2021 – DagsRetreat med yoga og ayurveda v/ Kirstine Stenvad Yoga [UDSOLGT]

Klik her for at se mere om dagen og melde dig til.


1.-3. oktober 2021 – Fuldt booket til et lukket arrangement


24.-26. september 2021 – Yoga-retreat med Kiwi Coaching

Læs mere om Kiwi Coaching her.


17.-19. september 2021 – Fuldt booket til et lukket arrangement


4.-5. september 2021 – Yoga & meditation med Brooker Healing

Læs om Maria og Brooker Healing her.


1.-2. september 2021 – Booket til et lukket arrangement


27.-29. august 2021 – Meditativt yoga retreat med Britt Søndergaard

Læs mere om arrangementet, se program og andre detaljer her.


20.-22. august 2021 – Fuldt booket til et lukket arrangement


25. juni – 8. august 2021 – Åbent for B&B-overnatninger

Læs mere om mulighederne for B&B her.


25.-27. juni 2021 – Fuldt booket til et lukket arrangement


4.-6. juni 2021 – Fuldt booket til et lukket arrangement


28. maj 2021 – Generalforsamling + vinsmagning for vinklub


7.-9. maj 2021 – Meditativt yoga retreat med Britt Søndergaard


Fra december 2020 – april 2021 var alle arrangementer aflyst grundet corona.


2020


28.-29. november 2020 – Privat Thanksgiving-arrangement


20.-22. november 2020 – Gudinde-retreat med Britt Søndergaard (kun for kvinder) – UDSOLGT

En opladende og opløftende weekend fyldt med meditativ yoga. Kun for kvinder. Britt Søndergård har i mange år holdt retreats i ind- og udland. Mere om Britt, weekendens indhold og priser her.


Torsdag d. 15. oktober 2020 kl. 10-16 – Dags-retreat ved Kirstine Stenvad Yoga – UDSOLGT

Vi har teamet op med den skønne Kirstine Stenvad, som kommer og holder et dejligt dags-retreat en dag i efterårsferien. Dagens sigte er at give dig en dyb ro, du kan tage med dig hjem – og at klæde dig på med værktøjer fra yoga og ayurveda til at finde balancen midt i efterårets regn og rusk.

Læs mere og meld dig til her.


Lørdag d. 26. september 2020 – Jazzkoncert med The Betty Quartet

Juhu! Vi skal have vores første jazz-koncert, og vi kan næsten ikke vente! The Betty Quartet kommer og spiller – og vil man udvide oplevelsen, kan man komme lidt tidligere og få en dejlig tapas og måske besøge husets vinkælder. Læs mere og køb billetter på Billetto.


12.-13. september 2020 – yoga- og meditations-retreat

En weekend med en spirituel og intuitiv tilgang, med fokus på at styrke forbindelsen til dig selv igennem yoga og meditation. Retreatet arrangeres af Maria Brooker. Læs mere her.


29. august 2020 – privat øl-smagnings-middag

Et par tidligere bed & breakfast-gæster har forelsket sig i huset og vender denne lørdag tilbage med en flok venner og øl-guru Carsten Berthelsen! Vi glæder os til at kræse om dem og servere lækker mad, der passer til de øl, der skal smages. Og ja, alle mand overnatter, ingen skal køre hjem …


20. august 2020 – Dagmøde for turisme-forskere


11. juni 2020 – Privat besøg af H.K.H. Prinsesse Benedikte

I forbindelse med et privat besøg på Gisselfeld Kloster og Holmegaard Værk, havde også vi på Hesede Hovedgård fornøjelsen af at få besøg af H.K.H. Prinsesse Benedikte i Krone 415. Hos os hørte prinsessen om, hvordan vi er havnet på Hesede Hovedgård, og hvad vi fylder hovedhuset med. Der blev blandt andet lejlighed til at tale kunst og til at smage vores hjemmebryggede ginkgo biloba-kryddersnaps – forløberen til vores ginkgo gin. Snapsen blev naturligvis serveres fra en Holmegaard klukflaske og i et Gisselfeld-glas fra Holmegaard (det med guldkanterne). Og blev i øvrigt godkendt.


Sommerferie på Costa del Hesede – 100% nydelse til kuk-kuk priser

Vi har lavet et virkelig godt tilbud på nogle dejlige sommerferie-dage på Hesede Hovedgård. Kom og hjælp os med at holde øje med enhjørningen, dufte til blomsterne og drikke vores gode vin. Helt særligt tilbud til sommeren 2020.


Fredag d. 5. juni kl. 20 – Fuldmånemeditation i haven

Udendørs fuldmånemeditation omkring bålet i den smukke gamle have med skov, sø og de helt fantastiske store gamle træer omkring os. Af og med Maria Brooker.


Fra 9. marts til maj 2020 var alle arrangementer aflyst grundet første bølge af corona.


Vin & mad – Herremiddag på hovedgården

Krogmodnet oksekød og kraftige vine, lørdag d. 7. marts 2020 kl. 18

Det er muligvis politisk ukorrekt og helt klimaforkert, men vi vover pelsen: Vi har sammensat en aften, som er bedre end juleaften for i hvert fald den ene del af værtsparret på Hesede Hovedgård!

Lokalt opdrættet oksekød med en helt speciel historie og fantastisk smag. Hertil kraftige vine fra en italiensk vinmager af første klasse. Kødet lagt i hænderne på en dygtig lokal kok. Det kan kun blive godt.

OBS! Når vi siger ‘herremiddag’, tænker vi primært på, at oksekød og kraftige vine som oftest er noget, herrer sætter pris på. Når det så er sagt, er damer med hang til samme hjertens velkomne!

Vine fra øverste hylde

Vi skal smage fem kraftige vine fra vinhuset Cascina Amalia, som ligger ved Monforte d’Alba i hjertet af Barolo distriktet i Piemonte i det nordvestlige hjørne af Italien. Til daglig har vi deres vine i kælderen via vores gode samarbejdspartner Asger fra Piccola Enoteca Italiana, som vi laver aftenen i samarbejde med. Denne aften har han lokket Paolo fra Cascina Amalia til at komme og fortælle om sine egne vine.

Paolo fortæller om markarbejdet, vinificeringen og kælderarbejdet og naturligvis selve vinene. Vinene er fra øverste hylde, og der er fuld smag for pengene! Sammen med Asger og kokken Erik Dam, har vi sammensat en menu, der står skarpt til de valgte vine. Erik står i køkkenet og sørger for, at middagen bliver helt i top.

Bæredygtigt oksekød – smagfuldt og krogmodnet

To af aftenens retter laves med oksekød som den bærende ingrediens. Vi skal både smage en tatar og hovedret med oksemørbrad, og kødet kommer fra den lokale leverandør, Babberup Gammelgaard – Oksekød og Gårdbutik. Det er krogmodnet oksekød af racen Galloway, som er kendt for sit smagfulde saftige kød, der blandt andet skyldes, at racen vokser langsomt. Lotte og Hans-Christian, som står bag, kommer også til middagen og fortæller om deres tanker med det helt specielle opdræt, som også er bæredygtigt. Da de en sommerdag i 2019 trådte ind af døren på Hesede Hovedgård, fandt vi hurtigt ud af, at vi havde et stort fællesskab i kærligheden til mad, der er produceret med passion og omhu – og dét var faktisk startskuddet til denne herreaften.

Vi dækker op i den store gamle dagligstue – nu brugt som galleri og derfor med kunst på væggene – og sætter os om langbordet til en hyggelig aften under lysekronen.


2019


Åbent hver weekend kl. 12-16 (fra 31. marts til 20. oktober 2019)

I 2019 kunne man hver weekend i sæsonen besøge galleriet på Hesede Hovedgård, hvor der var skiftende udstillinger. I første sæson lagde galleriet vægge til 5 forskellige udstillinger. Den lillebitte kunstnerbutik var også åben og solgte udvalgte kunstnerartikler og ting, der gør dit glad.

OBS! Galleriet åbent med ujævne mellemrum til pop-up-udstillinger. Hold øje med vores kalender og Facebook.Udstilling: Nicklas Hultman – BaroqueIkebana. 21. september – 20. oktober 2019

Vi har inviteret svenske Nicklas Hultman, som er Art Director og sidste år flyttede til Haslev efter fem år i Shanghai, til at udstille sine smukke blomster­smykkede stilleben-fotos fra projektet BaroqueIkebana.

Der var fernisering lørdag d. 21. september kl. 12-16 og herefter åbent hver lørdag og søndag kl. 12-16 til og med søndag d. 20. oktober. Link til artikel om udstillingen her. Og her.Wine Maker’s Dinner – lørdag d. 28. september 2019

Vi afholder vores første Wine Maker’s Dinner den sidste lørdag i september, hvor vi får besøg af Giovanni, som er wine maker for Monte delle Vigne. Vi har plads til 22 gæster om langbordet under lysekronen i galleriet – og vi er sikre på, at det bliver en fantastisk aften.

Læs mere om arrangementet her. OBS! Arrangementet er udsolgt.Udstilling: Niels Witten – COMICS og klassisk. 17. august – 15. september 2019

Som den næste udstiller i galleriet har vi inviteret Niels Witten (f. 1944). Niels har omfattende udstillingsaktivitet, og han har været repræsenteret ved mere end 150 separatudstillinger i kunstforeninger, gallerier og institutioner siden sin debut på Kunstnernes Efterårsudstilling tilbage i 1984.

Stilen er naturalistisk, og motiverne hentes fra naturen eller vores fælles, store kulturarv. De senere år har han gjort sig bemærket med sine parafraser over klassiske, danske værker, tilført et element af humor i form af tegneseriefigurer fra Asterix-universet, anbragt de mest overrumlende steder.

Det er disse billeder – fra serien ’Comics’ – der vises på Hesede Hovedgård.

Åbning lørdag d. 17. august kl. 12-16

Niels vil selv være til stede på åbningsdagen

Derefter hver weekend kl. 12-16. Sidste dag 15. septemberHistorisk Have åben. Hver weekend til 1. september 2019

Som et forsøg var haven på Hesede Hovedgård i sommeren 2019 med som have hos Haveselskabet.

OBS. Haven er nu kun åben for gæster, der overnatter eller deltager i arrangementer i hovedhuset.Søndag d. 11. august 2019 kl. 14 – Artist Talk og kagebord

Søndag d. 11. august er sidste dag med Jonna Pedersen udstilling TAFFEL, der er fremkaldt mundvand i galleriet på Hesede Hovedgård hele sommeren. Vi slutter af med Artist Talk kl. 14, hvor vi byder på bl.a. lækre snegle, sponsoreret af Mesterbageren Haslev “Byens fedeste Bager”, samt muligheden for at høre Jonna selv fortælle om sin kunstneriske fortolkning af dansk mad og kager.Lørdag d. 3. august 2019 – Akeleje Studio åbner

Jamen, er det ikke utroligt? Tredje nye nabo på tre måneder! Denne gang er det Jeanette, der har åbnet butik (i samme bygning som Veras Verden, separat indgang). Hun byder på kollektionsprøver af lækkert outdoor tøj. Akeleje Studio holder åbent fredag-lørdag-søndag året rundt kl. 11-16Lørdag d. 6. juli 2019 – Veras Verden åbner

Det bliver bedre og bedre her på Hesede Hovedgård. Først åbnede vi (i al beskedenhed). Så åbnede kafferisteriet. Og nu åbner Veras Verden lige ved siden af med et mekka af lækre designting fra hele verden. Der er cirka 42 skridt mellem os alle tre.Søndag d. 30. juni kl. 12-16: Fernisering på Jonna Pedersens udstilling TAFFEL

Søndag d. 30. juni åbnede vi TAFFEL af Jonna Pedersen. Vi har fulgt Jonna Pedersen gennem mange år, og vi glæder os til at byde hende velkommen i atelieret på Hesede Hovedgård.

Jonna Pedersen arbejder med det, som vi mennesker oftest holder op med at lægge mærke til, med andre ord de blinde pletter i vores bevidsthed. I værkerne i TAFFEL-udstillingen har hun været optaget af de betydninger, som vi tillægger mad. Jonna Pedersen undersøger og dokumenterer dette som en form for ”tidsbilleder”, der både kan fremkalde vores erindringer om elementers betydning, invitere til refleksion om betydningen og medvirke til at skærpe vores perception af den omgivende verden, og dermed eget ståsted.

På udstillingen ”TAFFEL” indgår også en bordinstallation på et langbord med kandelabre og hvid dug. Ved hver kuvert er der serveret en ”collage-ret”, og servicen og stolene stammer fra Hesede Hovedgård, og danner rammen om et møde mellem kunsten og historien på stedet. Pinsens gode nyhed: KAFFE / ny nabo!

I pinsen åbnede et kafferisteri her på den smukke gamle hovedgård! Den dygtige norske kaffeentusiast Maria har slået dørene op for Miss Bean i den ene af laderne (i starten hed risteriet “KaffeLaug Nielstrup”, men det ændrede i 2021 navn til “Miss Bean”). Herfra sniger duften af nyristet kaffe sig ud over gårdspladsen, og man kan også lade sig friste af en friskbrygget kop og købe bønner og diverse toplækkert kaffegrej med hjem. Tak til de højere magter for at lade dette sted åbne lige ved siden af os! <322.-23. juni 2019 – sidste chance for at se Jan Wessels værker

Sidste chance for at opleve værker af den anerkendte billedkunstner Jan Wessel. Udstillingen åbnede fredag d. 17. maj 2019, og Jan har medbragt hele 46 værker til Hesede Hovedgård – en fin blanding af malerier (olie på lærred), de fantastiske og helt unikke lyskasser, pigment print og papirarbejder.St. Bededag – 17.-19. maj 2019

I samme weekend som Gisselfeld Kloster afholdt den årlige Livsstilsmesse, åbnede vi dørene på Hesede Hovedgård for tre spændende dage, hvor vi havde gjort lidt ekstra ud af det:

Der var mulighed for at smage tre italienske vine fra Parma-området og møde vores gode og dygtige vin-samarbejdspartner Asger fra Piccola Enoteca Italiana.

Vi havde også den dygtige smykkedesigner Susan Ankersen fra Los Angeles i huset alle tre dage – og mange gik herfra med flotte nye smykker.

Billedkunstner Jan Wessel indtog atelieret – og lidt af butikken, og lidt af entréen og lidt af trappeopgangen og lidt af gangen i underetagen – med hele 46 værker. Der var også stor interesse for Jans værker – og flere nye lykkelige ejere af et værk.

Vi havde selvfølgelig også åbent i den lille kunstnerbutik, hvorfra der blev solgt en del happiness. Og der var boder udenfor med bl.a. honning, tomatplanter og lækre skind fra gode lokale folk.

Tak til Asger, Jan, Susan, Lani, Frank og Maj-Britt for at hjælpe os med at fylde huset op med spændende og sanselige sager.

Og selvfølgelig ikke mindst TAK til alle de, der lagde vejen forbi. Kom snart igen!Påsken 2019

I strålende påskesol holdt vi åben for kunst, kunstbutik, vin – og en masse dejlige gæster og gode snakke.April 2019 – Bestyrelsesmøde – privat arrangement

Primo april havde vi de første overnattende gæster – som kom til Hesede Hovedgård hele vejen fra Norge og Sydafrika for at holde bestyrelsesmøde. Vi bød på ‘hverdagsmiddag’ med gryder på bordet, is-pind til dessert og sammen med os i vores spisestue. Og, nå ja, nogle besøg i vinkælderen. De fik lov at være de første officielle gæster i vores downstairs værelser. Næste dag holdt de møde hele dagen, hvor vi sørgede for hjemmebagte boller til morgenmad, frokost fra Villa Gallina, god kaffe og en enkelt lakridspibe.Åbning 31. marts 2019

Søndag d. 31. marts slog vi dørene op for vores version af Hesede Hovedgård! En fantastisk dag med masser af dejlige gæster – familie, venner og nye naboer – og med masser af positive tilkendegivelser. Hurra!Februar 2019 – Strategiseminar – privat arrangement

Som vores allerførste arrangement fik vi lov at lægge lokaler til store tanker fra et mindre team fra KMD. Vi sørgede for god forplejning, mødefaciliteter, et positivt og kreativt drys, for privat omvisning på Gisselfeld Kloster og i Paradehuset, og endelig for et bord til aftensmaden på Rønnede Kro.Scroll to top